IMDB: Signs
Genul: Sci-Fi, Mister, Thriller

Desi a trecut ceva timp de la aparitia acestei pelicule, n-am lasat acest lucru sa ma influenteze in al vedea, fiind un fan al filmelor apocaliptice. Si pot spune ca nu am facut o alegere gresita. Cu o asemenea distributie, in care Mel Gibson tine capul de afis, nici n-ai cum sa spui ca filmul nu merita. Insa ceea ce este cel mai de laudat, este coloana sonora a filmului care pur si simplu pe mine m-a lasat impresionat. Poate si de aceea suspansul filmului este trait la o intensitate asa de mare, iar misterul este inalnit in aproape fiecare particica din film. Night Shyamalan, scenaristul si regizorul filmului se poate lauda cu cateva filme notabile in palmares, printre care si “The Sixth Sense”.

Dupa ce si-a pierdut sotia cu 6 luni in urma, in urma unui teribil accident de masina, parintele Graham Hess( Mel Gibson) isi pierde credinta in Dumnezeu si chiar pierde orice legatura cu Biserica. Nu o idee prea stralucita cand Pamantul urmeaza sa fie “invadat” de extraterestri. Acestia isi fac simtita prezenta prin niste semne, in forma de cercuri, lasate pe recoltele din vecinatatea casei lui Graham. Ele sunt observate prima data de copii acestuia, Morgan si Bo. Nu peste mult timp aceste semne incep sa apara in mai multe regiuni pe Glob, iar ingrijorarea lui Graham si fratelui sau Merrill incepe sa creasca, chiar daca la inceput ei credeau a fii doar niste glume proaste.

Graham are primul contact vizual cu unul dintre extraterestri cand cel care i-a omorat sotia ii spune ca a inchis un “verzisor” chiar in debara. Deci pe cuvant, nu stiu ce i-a venit regizorului in cap cand a scris aceasta scena, dar pe mine chiar m-a amuzat. In primul rand ideea de a tine inchis in debara un extraterestru ca si cum ar fi un soarece, ca mai apoi saracul sa mai ramana si fara degete dupa ce Graham i le reteaza pe sub usa.

Dandu-si seama ca extraterestri n-au venit nici cu cea mai mica intentie de a face vreunuia bine, intreaga familie Hess se baricadeaza in casa cu gandul ca acestia nu ii vor gasi. Proasta alegere, iar acestia incep sa fie vanati in propria casa. Si din nou pauza de ras. Unchiul Merrill, fost jucator de baseball, incepe sa-l ia la bataie cu bata, ghiciti pe cine!? Exact! Pe extraterestrul fara degete. Asta pana cand i se rupe bata si isi da seama defapt ca micutul acesta nu suporta apa, reusind sa-l infranga. This is f**king really funny!

Per total filmul nu este slab, chiar deloc, dar ar fi fost mult mai bun fara aceste 2 scene, in care poate parea ca extraterestrul este personajul bun si invers.

Nota personala: 7,5.

Advertisements