IMDB: All About Steve
Genul: Comedie

Şi am revenit. Again! Nu se ştie pentru cât timp, dar acum vreau să mă bucur de faptul că mi-am găsit timp să mai trec şi pe aici. Acum să lăsăm vorbăria şi să trecem la treabă.
“All about Steve” este un film pe care îl aşteptam de mult timp, în primul rând pentru rolul principal interpretat de Sandra Bullock, care dupa prestaţia din “The Proposal” mi-a atras atenţia asupra ei. Ştiu că filmul este apărut de ceva timp, dar am aşteptat o variantă video mai bună. După cum spuneam, Sandra şi-a făcut o revenire de toate laudele cu The Proposal, film pentru care a fost şi nominalizată la Golden Globes, iar dacă ar fi să facem o comparaţie între cele doua filme, diferenţa ar fi de la cer la pământ. “All about Steve” este cel mult un film mediocru, un film care dacă l-ai văzut azi, peste câteva luni abia dacă-ţi mai aduci aminte 2-3 secvenţe din el. Şi vina nu este neapărat a actorilor, ba chiar pot spune ca Sandra intră perfect în pielea zglobiei de Mary Horowitz, ci a scenariului scris de Kim Barker, un scenariu la care pot aprecia un singur lucru, acela că deznodământul nu este cel la care se aşteaptă majoritatea celor care îl vor viziona sau l-au vizionat deja. În rest, din punct de vedere al glumelor, foarte slăbuţ. Chiar mă miram cum a acceptat Sandra să se prostească în asemenea hal, într-un film ca acesta.

Mary Harowitz, personajul interpretat de Sandra Bullock este o autoare de rebusuri la un ziar local. La îndemnul şefului său de a deveni “mai normală” şi ajutată de parinţii săi, aceasta îşi stabileşte un aşa-zis “blind-dating” cu un bărbat pe nume Steve (Bradley Cooper), şi el cameraman la o televiziune locală. Cum era de aşteptat, Mary nu ştie cum să se poarte şi începe să-l bombardeze cu diferite informaţii până când săracul Steve nu mai rezistă şi o dă afară din maşină spunându-i că are o problemă urgentă de rezolvat. Mare i-a fost greşeala însă, când, fară să-şi dea seama, o invită pe aceasta să-l urmeze pe traseu în locurile unde va trebui să filmeze. Mary nu stă prea mult pe gânduri şi după ce este concediată de la locul de muncă, porneşte într-o adevărata urmărire (pentru ca da, este o urmărire) a “bărbatului vieţii ei”.

Filmul per total nu este unul foarte slab. Unora dintre voi chiar s-ar putea să vi se pară bun. Aici e vorba şi de gustul fiecăruia. Eu nu pot decât să o felicit pe doamna Bullock pentru jocul scenic bun, chiar pe un rol care nu i se potriveşte în totalitate.

Notă personală: 6.

Subtitrare: All About Steve
Trailer: All About Steve Trailer

Advertisements