IMDB: The Road
Genul: Drama, Thriller, Sci-Fi

Un film care nu trebuie vazut in gasca. De preferat este sa asteptati ora 12 noaptea, cand toti cei din jurul vostru s-au culcat. Va spun din experienta proprie, filmul este unul profund si foarte imersiv si nu poate fi apreciat decat daca ii acordati atentie totala.

Prin ochii multora, a fost judecat cu superficialitate ca fiind un film trist si a nascut reactii de genul “La ce sa ma uit la asa ceva, mai mult te intristeaza.” Nu e pt cei care cauta divertisment frivol.

Filmul este plasat intr-un viitor apropiat. Desi nu se specifica in mod evident, spectatorul poate deduce ca lumea in care se desfasoara actiunea este una care sufera consecintele impactului unui asteroid. Intradevar este o lume trista, aproape sufocanta, care iti da impresia ca nu ai unde sa mergi, totul fiind gri si acoperit cu cenusa. Vegetatia nu mai exista, animalele au disparut si ele, tot ce a ramas sunt ruinele unei civilizatii care credea ca are soarta in propriile ei maini.

Personajele principale sunt tatal (Viggo Mortensen) si fiul (Kodi Smit-McPhee),  care duc o lupta de supravietuire in cel mai ostil mediu posibil. Foamea este omniprezenta. La fel si teama de ceilalti supravietuitori, deveniti in mare parte canibali. Rolul tatalui este incredibil de bine jucat. Acesta nu este un super erou, ci un tata ca oricare altul, care poarta pe umeri responsabilitatea de a-si proteja fiul. Situatiile in care intra sunt credibile, iar protagonisti reactioneaza exact cum ar face oricare dintre noi. Eu personal, am intrat repede in pielea personajelor, si am simtit intocmai nevoile si emotiile pe care le-au trait in film. De exemplu, infometati fiind, gasesc un bunker special amenajat cu provizii, apa, sapun, paturi, pe care o familie nu a mai apucat sa il foloseasca. Sentimentul de usurare si siguranta m-a coplesit odata cu personajele, am reusit sa rasuflu usurat cand am vazut bucuria acestora pe chip.

In concluzie e un film foarte bun mai ales pentru aceia care se intreaba “ce ar fi daca … “. The Road este filmul care arata ce ar fi daca civilizatia asa cum o cunosti tu nu ar mai fi si cum ai reactiona tu ca om normal intr-o astfel de situatie. In general nu imi plac dramele, dar impresia pe care mi-a lasat-o filmul a fost una foarte buna.

Nota personala: 10

——————————————

Subtitrare: The Road
Trailer: The Road trailer
Descarcă: Click Here!
Advertisements