IMDB:The Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans
Genul: Crimă, Dramă,Comedie
Desi titlul nu atrage atentia cu nimic, odata ce ai dat play la DVD player, nu te mai dezlipesti de el nici macar atunci cand natura incepe sa urle chemandu-te la datorie.

In putine cuvinte, Nicolas Cage joaca rolul politistului devenit corupt. Este un om ingenios si va arata asta pe parcursul filmului, dar are o latura intunecata. Ingenuncheat de dependenta lui fata de droguri, Terence McDonagh (Nicolas Cage) va intra in multe ilegalitati ce vor contrasta cu statutul lui de locotenent de politie. Este un om fara scrupule, se foloseste de oameni pentru a-si atinge obiectivele si abuzeaza de functia pe care o are. Ce mi s-a parut ciudat este faptul ca desi Terence McDonagh este un ticalos, omul din spatele rolului te face sa-l vezi dintr-o persepctiva neutra si chiar sa-l intelegi.
Firul actiunii este unul incarcat de tensiune. Pleaca de la executarea nemiloasa a unei familii de emigranti care avea legatura cu traficantii de droguri. Cei din politie se bazeaza pe ingeniozitatea si pe instinctul lui Terence. Insa pentru el rezolvarea uneia din probleme inseamna cauzarea altor 3. Iese din necaz doar ca sa intre in dezastru. Frankie Donnenfeld (Eva Mendes) este cea mai apropiata persoana de Terenence, persoana cu care prizeaza cot la cot. Aceasta fiind prostituata de lux ii aduce si mai multe necazuri pe cap lui Terence, care reuseste sa-si faca un adevarat cerc de dusmani.

De departe cel mai interesant aspect al filmului este degradarea comportamentala a personajului principal.Drogurile il afecteaza psihic, incepe sa mearga din ce in ce mai cocosat, iar odata cu el se degradeaza si situatia in care se afla: aduna datorii pariind pe echipa gresita, un client al lui Frankie pe care l-a scuturat de bani se dovedestet a fi fiul unui mafiot, ajunge sa umble cu traficantii de droguri(Xzibit) pentru a face rost de bani si asa mai departe. Odata cu inrautatirea situatiei, Terence pare sa fie tot mai detasat sau probabil inconstient.

Desi filmul este serios, mai exista situatiile cu umor negru pentru care merita vazut filmul. O faza la care am ras cu lacrimi a fost cand Terence isi pierde rabdarea cu doua octogenare, una din ele cu butelia de oxigen langa ea. Deobicei batranii nu inteleg lumea asta care parca alearga pe langa ei. Din lumea aceasta face parte si Terence ,care strigand si amenintand cu pistolul, se descarca pe babe pentru toata rabdarea pe care a trebuit sa o indure cu cateva zeci de minute inainte in film.

E un film bun pe care merita sa-l vedeti.

:) Ce mi-a placut: faza cu babele ; cand Terence incepe sa vada iguane ; atitudinea lui Nicolas Cage

:( Ce nu mi-a placut: anumite laturi din personajul Terence ; faptul ca toate problemele se rezolva la final in 5 minute, rand pe rand, ca in filmele cretine.

Notă personală: 8.
————————–
Subtitrare: The Bad Lieutenant
Trailer: The Bad Lieutenant Trailer
Descarcă: Click Here!
Advertisements