Cea mai mare porcarie pe care am vazut-o in viata mea !!!!

Am fost atras de ideea stralucita pe care a fost construit acest … lung metraj facut din ingrasamnt de vaci. Tocmeala de acasa nu iese cu cea din targ si de la o idee buna s-a ajuns imediat la o un esec in materie de cinematografie. Scenariul era cam asa: un grup de tineri australieni se duc in salbaticie cu corturile si cand se intorc isi gasesc tara ocupata de o forta invadatoare straina. Modul in care se descurca in noua situatie si in care percep schimbarile radicale petrecute cat ei au lipsit, ar trebui sa fie interesante.

In schimb avem parte de o telenovela de rahat, presarata pe alocuri cu scene de actiune, de altfel bine realizate. Scenaristul s-a plictisit cand a compus replicile personajelor sau pur si simplu si-a batut joc, mergand pe ideea “ce ar fi daca”.

De exemplu, grupul de retarzoizi, se ascunde intr-o casa. In toiul noptii un elicopter survoleaza zona cu un far si ocupantii casei incep sa se agite ca niste pizde pe ciclu in loc sa stea ascunsi. La un moment dat, toti se ridica in picioare, usurati ca elicopterul pleaca, dar sunt surprinsi de o ultima trecere a farului, mai ceva ca intr-o poza de grup. La care clovnul grupului se apuca sa traga speriat cu kalash-ul fix, dar FIX, in farul elicopterului, cu un singur glonte.

De asemenea, in orice poveste trebuie sa existe un moment care sa produca acel obstacol in drumul personajelor,nu? In acest film se vede ca obstacolele au fost aruncate ca balega pe ogor. Asteptand intr-un tir-cisterna gata sa explodeze langa un pod, doua dintre fufe au o conversatie tipica adolescentina … despre unul din baietii grupului. Si blonda – de ce nu ma mira – opreste statia ca ceilati sa nu auda discutia lor. Deci vaca in mijlocul planului care se afla in desfasurare si in care era coordonat tocmai prin statii, ea opreste statia ca si cum as opri eu interfonul ca sa am parte de o cacare linistitata. Intre timp trupele de muppetsi asiatici se apropie de tir ca sa le captureze, ceilalti care observa din departare incearca sa le anunte, iar ele nu aud nimic pt ca statia e inchisa continuandu-si povestirile despre cum saruta John. Pt asemenea personaje cretine, inamicii trebuiau redusi si ei la acelasi nivel, pentru ca altfel cele doua vaci n-ar fi scapat nici de data asta. Inteleg ca scenaristul a vrut sa creeze tensiune, dar nu reuseste decat sa-ti sfideze intelectul cu niste situatii cretine.

Mai e si fiica de preot, un personaj cica interesant. Ea e proasta grupului. Ea pune intrebari cretine in timpul luptelor crancene si face afirmatii demne de un om retardat. “Jessica, sangerezi !” Pai normal ca sangereaza vaca cu cabina ce esti, pt ca s-a spart parbrizul, voi mergeti cu 100 la ora intr-un camion dupa care trage 2 plutoane de soldati inarmati pana in dinti. Cand i se da arma in mana, ea refuza, jucand rolul oii crestine spalate la creier. Ea nu ucide, nu pacatuieste, dar spre finalul filmului are o revelatie pe care o interpreteaza ca un semn si pune mana pe kalash si ciuruie o companie de soldati, mai ceva ca Rambo. Deci cea mai cretina faza din film. Jur.

De multe ori trec cu vederea efectele proaste sau o poveste prost inchegata, dar niciodata nu iert cretinitatea comportamentului uman redat de un scenarist incapabil sau de actori de mana a 3-a. Australia invadata de asiatici. Cool! Niste lachetzi care se joaca de-a razboiul si care esueaza in a transmite sentimentul ala de supravietuire intr-un mediu ostil printr-un comportament de comedie cu liceeni. Fail !

Advertisements