Greseala acestui film este ca s-a promovat printr-un trailer care promitea efecte speciale, monstrii, actiune si multe impuscaturi. Publicul (mai ales cel american) asteptand un asemenea film a fost dezamagit de o pelicula mai profunda, mai umana. Review-urile si comentarile defavorabile m-au impiedicat sa vad acest film pt ceva vreme.

Pentru cine a vazut The road, tema filmului este CALATORIA. Doi cetateni americani aflati in Mexic trebuie sa se intoarca inapoi in SUA. Dar ca sa faca asta, trebuie sa traverseze o zona infestata de niste creaturi extraterestre, monstrii, cu care oamenii se lupta de mai bine de 6 ani. Acesti monstrii, personaje secundare si declansatoare ale actiunii, isi fac aparitia rar si de multe ori de la distanta. Reprezinta de multe ori doar un decor, ceea ce ii va dezamagi pe cautatorii de actiune exploziva.

In schimb, atmosfera este foarte reusita si imersiva, la fel ca si in War of the Worlds. Protagonistii sunt doar simpli oameni si sunt victime colaterale  ale unei actiuni care nu ii vizeaza in mod direct. Alt punct forte il reprezinta soundtrack-ul care ajuta la crearea acestei ambiante profunde.

Merita vazut, mai ales daca vreti sa va detasati pt 2 ore de banalul cotidian. In schimb daca sunteti cu gashca in jurul televizorului, cu berile si cipsurile pregatite, asteptand sa vedeti actiune care sa va satisfaca retina si nevoia de adrenalina, atunci alegeti altul.

Advertisements